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CHABOT-LAS POSITAS 
COMMUNITY COLLEGE DISTRICT 

PURCHASING DEPARTMENT 
January 22, 2021 

 

Addendum No. 1 

INVITATION TO BID No.: B20/21-07 

Domestic Water Booster System Project    

 

To: All Prospective Bidders 
 
This Addendum One (1) is issued to incorporate the following changes, additions 
or deletions to the Bid No. B20/21-07.  Any modifications/changes made by this 
addendum affect only the portions or paragraphs specifically identified herein; all 
remaining portions of Bid No. B20/21-07 to remain in force. It is the responsibility 
of all responders to conform to this addendum.   
 
A. ADDITIONS, CHANGES AND/OR CLARIFICATIONS: 
 

Changes: 

The following Changes have been Added and Changed to the bid 
documents: 

 
1. Division 00 Procurement and Contracting Requirements, Special 

Conditions – Replace in its entirely Section 3.3, Delays due to 

Unanticipated, Unusually Severe Weather Conditions to read as 

follows: 

3.3  Delays due to Unanticipated, Unusually Severe Weather Conditions 
Delays due to adverse weather conditions will only be granted to 
the extent they exceed the “normal” anticipated Inclement Weather 
Days set forth herein. A weather delay day shall be granted for 
each calendar day the Contractor can document adverse weather 
caused critical path delays in excess of 10 calendar days. This is 
the number to be used in the schedules under the activity entitled 
“Remaining Inclement Weather Days”. See General Conditions 
Paragraph 7.3.9 for further information and notice requirements 
documenting “Inclement Weather Days”. 
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B. RFI QUESTIONS AND RESPONSES: 
 

Question No. 1:  I would like to submit Premier Flow (Series PFV-15-PLB, 

Model PFVT-15-8, ETL/C-ETL) as a named manufacturer for this Project.  

 

RESPONSE: Reference is made to specification section 22 11 23.13 - 

Domestic-Water Packaged Booster Pumps for a list of approved pump 

manufactures.  Use of a pump manufacturer other than those listed in the 

specifications will require a substitution request. If the submittal can 

satisfactorily demonstrate an equivalency to the approved manufacturers then 

it will be accepted however this is not guaranteed and should not be the basis 

for bidding. 

 

Question No. 2:  Is there a spec for the “package booster pump enclosure?” 
  
RESPONSE: A standalone specification for the enclosure has not been 
provided. The requirements for the enclosure are instead noted on the civil 
construction drawing C3.01/Detail No. 8, to which the contractor will need to 
comply with. Please note that the contractor is required to submit a shop 
drawing of the enclosure for District approval. 
 
 
Question No. 3: In order to qualify to bid the above mentioned project do 
Prime Contractors need California K-12 School Districts and/or California 
college district references? Can lift station owner references be allowed? 
  
RESPONSE: Municipal owners of lift stations would be acceptable, if the 
owner were single property or residential owner meet the same standard as a 
school district or community college. 
 
  
Question No. 4:  Plan C2.03 shows several areas where a “PRV and Valve” 
are to be installed inside of buildings. The building numbers are 1600, 1700, 
1800, 1850, 2000, 2200, 2300, and the greenhouse. Plan C3.01 shows a 
detail for “New PRV Assembly” – “Inside Building Installation(s)”. 
 
The “Inside Building Installation(s)” Detail is for an exterior installation not an 
interior installation. 
 
Please provide a detail for interior building installations of the new PRV’s and 
Valves. Include wall or foundation penetration details as needed. Include 
pictures of the interior work locations. Include measurements that will account 
for distances from building penetrations to the area of work. 
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RESPONSE: PRV assemblies have only been proposed inside of buildings 
where pipework is easily accessible (e.g. inside of valve rooms) and additional 
wall penetrations are not anticipated. As such the contractor should be able to 
follow detail 6/C3.01 for retrofitting PRV’s assemblies to existing interior 
pipework.  If the contractor finds that it is more practical and/or cost effective to 
construct the PRV assembly outdoors then they shall notify the engineer 
onsite. Subject to the engineer’s approval, the contractor can proceed with 
substituting an indoor assembly for an outdoor assembly. Please note that it is 
the contractor’s responsibility to verify the size and location of each building 
point of connection prior to installing PRV’s.” 
  
 
 
 
 

All other terms and conditions remain unchanged. 
 
 

 
Michael McClung - Buyer, Purchasing and Warehouse Services 
Chabot-Las Positas Community College District 


